加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [討論]хみЯ⑦ヲ娘現時的情況
載入中 ...
Kate;)
VIP

會員編號 2372
精華 0
積分 20439
帖子 3381
威望 1 點
I-See幣 28391 錢
GAME幣 945 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 Hydro;)
閱讀權限 170
註冊 2005-3-7
註冊天數 7064
狀態 離線
  只顯示 Kate;) 的帖子
以下為個人見解﹐
不中聽的話請多多了解。

緋聞事件
對於少女拍拖 .. 我不會反對 。
雖然早安是偶像派 ﹐但我個人也認為UFA太嚴了吧 ..
我認為拍拖不會影響正常的演出 ﹐
也沒所謂 ﹐ 說真 ﹐
我認為UFA應該要嘗試在成員的角度看看 ﹐
未免有時工作是辛苦 ﹐
應該多多理解嗎 ﹐
拍拖可能是求快樂的感覺嗎 。  (笑)

早安將來局面
早安。 我不排除早安會解散 ﹐
以現在小愛還是隊長的話﹐
局面也可以維持吧 。
但以最壞打算﹐
我個人認為里沙一定會是隊長 ﹐
其次 ﹐ 副隊長 -
個人偏向亀井 ﹐
說真亀的人氣不差 ﹐
只是機會發展就不多 ﹐
如果以亀做副隊長的話 ﹐
一定能夠再次帶起早安 。

新曲方面
新曲方面 ﹐ 個人偏向愛 . 亀 . 里沙 ﹐
但也不排除有田中的可能性 。
作最壞打算 ﹐ 主唱應是 亀 . 里沙 ﹐
再次說 不排除有田中的可能性 ﹐
因為說真 ﹐ 早安少了美貴已經是一大問題了 ﹐
能唱的成員就留下 亀 . 里沙 . 田中 ﹐ (最壞打算)
其餘的成員則有 道重 . 小春 . AIKA ﹐ ( 先排除兩位留學生 )
道重 - 實力還是差點 ﹐
小春 - 不能唱LIVE ﹐ 真的差了點 ﹐
AIKA - 經驗問題 ﹐
先要再說 ﹐ 主唱也有可能是 小春 ﹐
但個人不認同 小春 的實力 。 ( 小春飯不要打我ha )

my name is KATE.
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
I-See幣 88946 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 :Kaikoey:
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7037
來自 tamaki-ism
狀態 離線
  只顯示 牙盈'' 的帖子

QUOTE:
原帖由 Miya-ki 於 2007-6-5 05:50 PM 發表

我都係XD!!
就算無字幕..聽唔明講咩..唔係太識既星..
但係見到卒業都會喊XD

可能AYA同MIKI係SOLO時就很要好吧 =]
而且"市繪" D講句..係搵錢上講..
SOLO//GAM點都好過係MM咁多人XD"&quo ...

好想學識日文呀
我同自己立誓學識日文之後會再睇過吉吉既卒業 DVD =V=

咁又係呀 GAM MIKI 都可能賺多 D =V=
但現時為止 GAM 既碟都未係十分賺  我都唔知點解 Orz

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7037
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 bobbycute 於 2007-6-5 09:13 PM 發表

re 盈:
對呢
我也覺得呢
雖然吉好似唔係成日見到佢咁
但我相信吉私底下同每個人的感情都好好
始終佢留係早安最耐
同其他人相處的時間最長
而且睇到佢對純琳的態度都好積極呀

omg
講得吉太多tim-V-
...

係呀  佢都個個都熟  而且又肯玩呢 =)
睇佢以前都RIKA影o個D相超靚 XD

美貴呢輪真係超 '支力'!
眼袋又大,影相個樣都好憔悴 =V=   唱LIVE仲走音… 唉

曾經有段時間我以為H!P準備捧小豆架!
後來入左8期,突然又淡起黎 ..   不過的確係比之前重視左小豆既 =)

星島段新聞 ..  講田中聲帶o個單?
聽講好似段新聞係好耐之前既新聞黎架啦 ..   所以我暫時都唔太擔心
之不過 ..   有冇講我就覺得冇乜所謂 XD
因為我個人就覺得冇咩問題,我都唔鐘意班WOTA啦 =V=
不過我覺得果田中都係o係後台講下笑架姐 (?)
新聞要作既實有得作,不過音源係咪真我就唔知 ..  ANYWAY我覺得佢地都要小心D =V=

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7037
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kate`;} 於 2007-6-6 05:35 PM 發表
以下為個人見解﹐
不中聽的話請多多了解。

緋聞事件
對於少女拍拖 .. 我不會反對 。
雖然早安是偶像派 ﹐但我個人也認為UFA太嚴了吧 ..
我認為拍拖不會影響正常的演出 ﹐
也沒所謂 ﹐ 說真 ﹐
我認為UFA ...

唉我都覺得嚴
但係冇辦法
日本既偶像團就係咁 ..  好似J家咁都係一樣
事務所點都一定會係嚴D
我諗係佢地覺得會影響支持者啦 ..   尤其D WOTA =0=

頂部
RAIKE
吹水之臣

會員編號 52862
精華 1
積分 21245
帖子 13447
威望 6 點
I-See幣 208466 錢
GAME幣 185 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊 2005-10-12
註冊天數 6844
來自 est mes pensée
狀態 離線
  只顯示 RAIKE 的帖子
早安近期變動的確太大
連剛剛上任的小愛都潛在危機。

以下只屬個人觀感。

變動後+小愛緋聞後:

1) 主音副唱
美貴走了之後 主音的人力單薄
小愛維持擔任主唱的責任
而田中可能在近期擔任主唱 維持聲勢
新垣田中龜井就是副唱的人選

至於光井道重和小春
光井要長遠的訓練 短期很難會有明顯的表現
{ 當然她的變化是無限大 不能猜測 }
道重現在的情況比以前好
本身人氣不差 所以有助維持早安人氣
上述兩位的唱功仍有進步空間
到最後小春 公司正在捧她
但唱功就被受爭議
所以是否擔任主唱仍是未知之數

2) 人氣
在美貴走後
有必須谷龜井/新垣的人氣
田中在大眾的感覺差異甚大
所以必須培育龜井和新垣作為接班人
道重人氣保持隱定 對早安已經有幫助
光井資歷尚淺 很難定奪
小春人氣都幾好

我個人認為 為小愛的離開作準備
將龜井新垣的人氣推高吧

隊長 :
小愛現在擔任隊長
但仍有擔心之處 始終作為隊長必須慎言和有大將之風
小愛當副隊的時間太短 未能培養此方面的技巧

假若小愛離開
新垣做隊長
而龜井當副隊的機會比田中大
都是同樣道理所推論
而且龜井一向的表現都不差

而主力將集中於小愛田中新垣龜井
這4人是不二之選

3) 8期生對早安的影響
8期生包括光井和兩位中國留學生
光井 在我個人觀點 如無意外是數年後 早安的支柱
兩位留學生當初對早安造成衝擊 未來發展仍是未知之數

4) 兩大緋聞對早安的衝擊
Miki 的退出 就是早安最嚴峻的時期了
由於 Miki 是隊長 而且資歷豐富
主唱亦是由她和小愛擔任為多
所以是次對早安人氣 主唱 和 隊長人選的準備 有很大影響

小愛的緋聞 的確存有她會離開早安的情形
但短期內都不會:
1) 早安現在必須由她支撐
2) 新垣等未夠經驗擔任隊長/副隊一職
3) 主唱部份現在只剩下她 {田中近期擔任主唱的次數較少 }

我只是唯飯一名
而且Kon都走了 所以她離開後 我對早安的留意也少了。
希望早安捱過這次吧

頂部
Miyaki。 (祺 =])
分區版主
琪琪♥

會員編號 29955
精華 0
積分 19074
帖子 6064
威望 8 點
I-See幣 111512 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 Kathy..
閱讀權限 210
註冊 2005-8-17
註冊天數 6901
來自 囧囧星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 牙盈'' 於 6/6/2007 07:09 PM 發表

好想學識日文呀
我同自己立誓學識日文之後會再睇過吉吉既卒業 DVD =V=

咁又係呀 GAM MIKI 都可能賺多 D =V=
但現時為止 GAM 既碟都未係十分賺  我都唔知點解 Orz

我有學過..不過學到1半無時間..無學=V-"
所以其實無字幕很多也聽不明XD"
還要再看KON的>W<

其實GAM 2個都有人氣..
但總好似..反而成績無咁好..
1直都覺得很奇怪="=
而且2人感情很好呀..情歌都有感情..
這還真是要問日本飯先知=33-"

新H!P相冊♥

頂部
牙盈''
贊助會員
絶対玉木主義!

榮譽勳章

會員編號 3327
精華 4
積分 11670
帖子 3570
威望 5 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 220
註冊 2005-4-3
註冊天數 7037
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 raikeee 於 2007-6-6 08:10 PM 發表
早安近期變動的確太大
連剛剛上任的小愛都潛在危機。

以下只屬個人觀感。

變動後+小愛緋聞後:

1) 主音副唱
美貴走了之後 主音的人力單薄
小愛維持擔任主唱的責任
而田中可能在近期擔任主唱 維持聲勢 ...

拉奇都來回真是有心喔。 ( 呵呵 )

如果小愛真係出事,我都偏向覺得龜井會上副隊 ..
我覺得龜井係最有POTENTIAL而又未俾完全捧既一個

我總覺得小愛係就算出事後,都未必會好似美貴咁快會走 =V=

QUOTE:
原帖由 Miya-ki 於 2007-6-7 12:37 AM 發表

我有學過..不過學到1半無時間..無學=V-"
所以其實無字幕很多也聽不明XD"
還要再看KON的>W<

其實GAM 2個都有人氣..
但總好似..反而成績無咁好..
1直都覺得很奇怪="=
而且2人感情 ...

我2、3月時仲有學架,後來少人得濟,開唔成班 =V=
我仲學緊初級 ...   仍然係乜都唔識 ..  唉。

係係係呀 ..  2個都好俾心機、宣傳又唔係少 .. 加上所有週邊都超靚
都唔知點解D人唔識欣賞 XDD       如果我有錢我就會買囉 =3=

頂部
Kathy.. (琪琪:))
吹水老手
小牙☆

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See五年章
勳章介紹:註冊天數滿1825天  

會員編號 60337
精華 0
積分 11855
帖子 6686
威望 7 點
I-See幣 74872 錢
GAME幣 9434 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 Miyaki。
閱讀權限 100
註冊 2005-10-24
註冊天數 6832
狀態 離線
  只顯示 Kathy.. 的帖子

QUOTE:
原帖由 牙盈'' 於 2007-6-7 05:38 PM 發表

我 ...

呀…我都覺得小愛都未必會走住啦..
始終愛醬人氣都幾強..
淳君都唔會叫佢走咁蠢=w=""

頂部
RAIKE
吹水之臣

會員編號 52862
精華 1
積分 21245
帖子 13447
威望 6 點
I-See幣 208466 錢
GAME幣 185 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊 2005-10-12
註冊天數 6844
來自 est mes pensée
狀態 離線
  只顯示 RAIKE 的帖子

QUOTE:
原帖由 牙盈'' 於 2007-6-7 05:38 PM 發表

我是十分渺小的唯飯而已 :D算不上有心

用返口語~0~
始終龜井冇乜負面形象
而且要完全捧紅都唔難
但因乜解冇得紅呢∼

小愛走 即是話 早安神話即將破滅∼
所以唔會咁快走 要走都要捱完呢個『青黃不接』既難關先走∼

頂部
em.fling`
吹水老手

會員編號 253213
精華 0
積分 11659
帖子 6557
威望 0 點
I-See幣 10408 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊 2006-12-26
註冊天數 6404
狀態 離線
  只顯示 em.fling` 的帖子
以下所有全是個人意見,別介意。

高橋愛:
美貴走了,隊中最有實力必是她吧!
當然. .. . ..如果她被friday的報道影響,
而要離開。龜井和新垣必是早安中的支柱,
就算沒離開,她剛做副組長沒耐便要做組長。
無可否認,壓力必定不會小。
她唱主音的歌曲很多,所以主音必是她!

龜井:
我個人認為第二有實力會是龜井,
她也會是唱主音的大熱人選吧!我覺得. .. . ..
副組長也是大熱人選,當然. .. . ..
本人認為龜井好像在早安人氣是蠻高的(?)
所以我才認為她是副的大熱. .. . ..(廢話)

田中:
幸好田中的負面報道沒對田中有大影響. .. . ..
副音的位子會是她嗎?我不知道。
當然,我認為副組長的位子她未必會擔當。

新垣:
副組長的位子應是新垣. .. . .. 我認為!
副音. .. . ..大熱人選我認為-,-

光井 / 道重:
兩位也未成氣候吧!唱功. .. . ..
光井唱功未免太沉了. .. . ..
道重是聲音是蠻好的,可惜現場會有時走音。

李純 / 唔記得左個個人個名 -,-:
她們兩個的單曲還未聽過,希望可以盡快聽到吧!
她們兩個的唱功我預先認為. .. . .. 純純應該沒另外的這麼好。

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...