加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉] 爛臉的女孩 (勁好睇, 要回帖...)
載入中 ...
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
I-See幣 11112 錢
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-18
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 37 回 ---

ar美特登放慢腳步....佢知道柏文會追出黎ga...
佢就唔信....柏文會為左個爛面而放棄佢....

佢果然估中左....以柏文既腳步..

佢已經追到上黎la…

柏文:美.....

美:(令轉面..係咁推佢)你走呀....我唔想見到你呀...

柏文:你做咩呀?(女仔既心理好難明)

美:你鬧我..你為左爛面黎鬧我..
  佢係你心目中咁重要..要你去廁所等佢...
  你當我係咩呀?

柏文:(原來就係因為哩樣野)我覺得佢似我個小學同學炸..
   冇咩野ga....

美:個個都對佢咁好..你又係咁..暉又係咁..
  我已經讓左柏熙比佢la...我唔想連你都冇埋呀...(撲過去攬住柏文)

柏文:傻ga咩??好地地亂諗野....(攬番住佢)

美:(係咁喊係咁喊)

柏文遇到既女仔之中....個個女仔都係咁黎留住佢既心..

哩d女子..柏文見得多la....

由哩1刻開始佢知道ar美係d點既人

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 38 回 ---

其實柏文同ar美1齊之前

根本就唔知ar美同柏熙係1齊..

的確..柏文係因為ar美靚先至溝佢....

(唔知哩個係1個局定係咁岩呢)

係某1日既lunch..係大家樂入面......

柏文見到ar美自己1個人坐係度喊.....

其實柏文都留意左佢好耐 ...

柏文:你冇野呀麻?

美:(望上去..令頭)

柏文:(坐係ar美對面)你做咩自己坐係度喊呀?

美:(令頭)我同我男朋友嗌左交呀...

柏文:嗌交好平常之麻....

美:我有個fd好鐘意佢ga...但係...
  佢係我最好朋友黎ga...我唔想同佢爭呀....

柏文:幸福係要自己爭取ga...

.... 
  ....

由哩1日開始..柏文同ar美開始熟左....

ar美仲柏熙分左手..同柏文發展起上黎tim..

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 39 回 ---

講番正題....

柏文同ar美2個拖住手咁慢慢行番屋企....

柏文拖住ar美個樣唔同左平時....佢平時會講好多野哄佢開心ga...

但係而加...............

佢除晒d巴痕出黎....

雪:唔痴啦!唔痴啦!我要靚呀....
  我唔要比人話呀....(係咁喊)

佢喊既原因..

係因為估唔到岩岩會係柏熙面前比人話咁魚..

媽:ar女,,,,世界上既男人已經小之有小...

如果你戴住巴痕..佢又鐘意你..又唔介意既話..
  先係你要搵既人呀....男仔唔係靚仔就得ga啦..

突然..哩句話..出現係ar雪個腦海入面....

雖然佢好介意柏熙點睇佢...但係佢亦好期待柏熙會真心真意咁愛上佢...

聖誕假慢慢過完la....

估唔到哩個聖誕假會發生咁多事.....

番到學....ar雪又回復番佢既日子....不過好奇怪既就係...

d同學同ar雪既態度好左....

可能ar雪心地好啦....d同學冇再話佢la...

話得多都厭la...反而有好多人同情佢......

哩樣當然係好事la...不過ar美冇同過ar雪講任何野...

反而....係其他人面前講ar雪懷話..

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 40 回 ---

1班人圍住::::

美:佢鐘意柏熙呀...我係佢最好朋友黎ga..
  咁我咪讓比佢lo....點知我而加同柏文1齊...
  佢又轉向柏文呀....佢次次都同我爭..

其他人:嘩..有冇攪錯呀..佢知唔知自己咩衰樣ga?

美:我都唔知ar雪係d咁既人....都冇人同佢玩la..
  得我1個肯同佢玩炸....我對佢好..佢咁對我

其他人:真係睇唔出佢平時唔聲唔聲咁..
    原來係d咁既人....

美:仲有tim呀...........
  .................
  .................

佢亦唔知道ar美係嬲緊佢.....佢亦主動同ar美傾計...

雪:(行過去)ar美.....

美:(冇應佢)

雪:ar美....你做咩呀?

美:(冇應佢)

見到ar美咁....都冇辦法la…惟有走.....

ar雪整日上堂都係度諗野.....

頂部
TuNg-v-
初生嬰兒

會員編號 305540
精華 0
積分 300
帖子 48
威望 0 點
I-See幣 11084 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-4-15
註冊天數 6224
來自 火星球
狀態 離線
  只顯示 TuNg-v- 的帖子
下冇啦-00000000-??
好想睇唷-33333-"

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 41 回 ---

直至放學.....ar雪1行出學校.....見到柏文企左係度...

柏文應該係度等ar美放學....

ar雪得低頭咁行....點知柏文叫佢..

柏文:徐x雪.....

雪:(望住柏文)

柏文:你知唔知我係邊個?

雪:知呀..ar美男朋友呀麻..(扮無知)

柏文:唔係..我係xx小學果個x柏文....
   你記唔記得我?

雪:(令頭..其實ar雪想扮唔知....)

柏文:你真係唔記得我???我小學坐係你隔離ga..

雪:(令頭)

柏文:咁...sorry.....

雪:吾..(之後行走左)

柏文心諗:::點會錯呀?係k房果個冇晒巴痕既ar雪...
       真係徐x雪黎ga.....我絕唔會有錯...

ar雪比柏文問1問之後....又開心又驚....

ar雪扮唔識佢....就係唔想比柏文嫌棄....更加唔想同ar美哩段友誼破滅...

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 42 回 ---

ar雪沿路行番屋企.....突然::::

人:救命呀....救命呀,...(有個女仔係公園入面尖叫)

ar雪咩都冇理即刻衝左入去.....

見到成班女仔拎住把cutter 準備介1個女仔...

而果個女仔仲要係ar雪個同學....[ 琪 ]

雪:(發覺衝過龍)你..地..係度做..做..做咩呀?

非女:關你咩事呀?行開la....

琪:ar雪救我呀.....(之前咁樣話ar雪...而加有事就叫ar雪)

雪:你地放過佢la...

非女:咁多嗲....你信唔信我介埋你呀拿??(拎把介刀係ar雪面前揮揮下)

雪:(退後左1步)咁......你介我la..不過你要放過佢..
  (ar雪心諗:::佢地見到我塊面爛成咁..都唔會真係介落黎ga?)

非女:嘩..勁..哩句野都講得出..你係唔係成日幫人..
   幫到而加成塊面爛成咁呀?(托住ar雪塊面)

雪:我..塊面都爛成咁la...我唔爭在你哩介..

非女:放左佢..(真係放左ar琪)

(同ar雪講)  見到你真係陰公....我諗住拎把刀黎大下佢之麻..(琪)
   估唔到你會幫佢頂喎..好心你顧下自己個樣先la...
   學人救人.....

雪:咁我地係唔係走得ga啦??

非女:快d tim 呀...1陣我連隔夜飯都嘔晒出黎就唔好la...

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 43 回 ---

ar雪同ar琪即刻走左.......ar琪係咁喊係咁喊..

雪:你唔好喊la....(隻手仲震緊)

琪:對唔住呀..真係好對唔住呀..我真係唔知點多謝你好呀..

雪:傻既..唔洗la...而加都過左去la..

琪:我真係好驚呀.....(攬住ar雪係咁喊)

ar琪驚....ar雪咪仲驚?佢竟然拎佢個樣黎博喎..

如果班非女真係介佢..咁佢真係唔要得lo.....

ar琪喊左陣....

琪:真係好對唔住呀....我之前咁話你....

雪:唔緊要la...

琪:我唔應該去玩你ga...我之前唔應該咁對你..
  我好對你唔住呀..

雪:唔緊要la...都過左去落..
  唔好講咁多la...我送你番屋企先la....你住邊ga?

之後ar雪就送ar琪番屋企la...

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 44 回---

去到屋企樓下..

琪:ar雪,.....我好對你唔住呀....我知有d野我係唔應該厄你ga...
  我有d野唔講出黎我係唔安樂ga...

雪:(對佢講既哩1切都好好奇)下?

琪:其實ar美唔係好人黎ga..

雪:點解咁講?

琪:其實之前我地的確係好憎你..個個都睇你唔順眼....
  我地初頭都以為ar美同你係好fd ga....
  但係參加校花校草果陣....我地成班圍係度...傾計...
  我只係講下...〔不如幫爛面交報名表格等佢魚下....〕
  但係..ar美 好同意我哩個做法呀...我都估唔到佢會咁..
  但係我1時貪玩炸..我唔知會攪到你唔開心ga....

雪成個人呆左企係度....

琪: 亦係因為哩件事....我同ar美fd左....
   佢只係1個戴住假面具既人..佢唔係真心對你ga...
   我知道佢同柏熙分手係因為柏文....
   係佢移情別戀..根本就唔關你事..
   但係為左唱衰你..我地講到你好似搶佢男朋友咁..
   我都唔知點解我會幫佢..我真係唔知點解我會咁賤..
   (係咁喊係咁喊)

ar雪勁忍眼淚.....佢真係好想喊好想喊...

d眼淚1想滴出黎ar雪就即刻抹左..

唔可以比佢流落巴痕度..因為會甩色....

琪:佢唔..(比ar雪cut停左)

雪:夠la...你唔好再講la..我唔想聽la...(成隻眼谷到紅晒)

琪:(停左)

雪:好多謝你講晒d野比我聽呀..我冇怪你呀..
  我真係冇怪你ar....你唔好喊la...我要走先la(之後掉頭走)

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 45 回 ---

ar雪1令轉個頭..d眼淚已經忍唔住la...

佢d眼淚好似〔水龍頭〕咁..喊到收唔到聲....

佢控制唔到d眼淚..佢用隻手com住佢下半面..

係咁行係咁行..自從由ar雪個ar媽死果日之後..

佢冇再喊過la....但係今次....佢真係唔可以再忍la..

突然柏熙見到ar雪係前面就大聲嗌佢la

柏熙:ar...雪 (好大聲)

ar雪聽到柏熙叫佢....越跑越快....

柏熙:(好奇怪..點解越叫越走既)雪..

柏熙好快咁係後面捉住佢..

柏熙:你去邊呀?(呆左)

雪:放手呀..(尖叫)

好多行人望住..

柏熙:(惟有放手)ar雪...你冇野呀麻...

ar雪用身體背住柏熙....

雪:你唔好再跟住黎..(係咁跑)

柏熙根本就唔知發生咩事..而ar雪好快好快咁跑走左...

柏熙跑左陣已經唔見到佢la..

番到屋企.......ar雪訓係張床係咁喊係咁喊..

佢由哩1刻知道....人既真面目la....

雪心諗:::根本就唔值得喊.. 唔值得我為佢喊呀..

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...