加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 紅眼女鬼
載入中 ...
釘爺爺
初級會員

會員編號 430031
精華 0
積分 495
帖子 131
威望 0 點
I-See幣 9496 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2009-1-30
註冊天數 5567
狀態 離線
  只顯示 釘爺爺 的帖子
紅眼女鬼

咁呢 我相信呢個故事應該好多人都聽過咖啦

啊豪 — 一個從第二個地方去第二個地方讀書既人。

因為佢冇收入,只係可以靠千幾蚊既奬學金去唯持佢既生活。

就係因為佢窮既關係,因為逼不得已去租當地既唐樓。

佢租既唐樓係好舊好舊,佢租左得二百幾呎既一間房。

有一次,因為放左學同同學去玩既關係。

玩到好夜,兩點幾先番到屋企。

佢番屋企果陣係醉醉地,番到去樓下果陣。

佢見到一個女仔著係白色衫,長頭髮。

啊豪睇佢背面覺得好溫柔,好令。

佢又覺得點解個女仔咁夜都未番屋企,跟住又因為係佢樓下近既關係。

啊豪就跟住個女仔,睇下佢一陣去邊。

順便有機會果陣,可以溝佢。

跟跟下,個女仔去左啊豪果座唐樓。

啊豪諗:「下,點解我係度住左兩年都未見過佢既?」

佢覺得奇怪,但係又想識個女仔於是佢就跟埋佢上去。

個女仔一路行樓梯,啊豪一路跟住佢。

但係,都冇機會見到佢個正面樣。

於是跟跟下,跟到去五樓。(最高果層)

個女仔入左屋企,啊豪亦都諗住番轉頭。

佢見到有一個好大既鎖時窿,佢心諗:

「個鎖時窿咁大,睇下個女仔做緊乜野都好丫!」

於是佢望一望入去,見到只有紅色乜野都冇。

佢番左屋企,之後就冇乜擺係心入面。

突然,過左幾日。

佢諗番起果件事,就問佢鄰居:

「啊仁,你知唔知呢道新黎左一個女仔?」

「下,你講乜野啊?幾時多左個女仔咖?」

「冇啊,琴晚我係樓下見到個女仔著住白色衫。見到佢好似好索咁,於是跟住佢。點知,佢都係住呢座!」

「跟住點?」

「冇啊,跟到佢番屋企。原來佢住五樓咖!」

「之後呢?」

「都冇乜野啦,我見到有個鎖時窿。之後望一望入去,鄭係見到紅色。乜野都冇!」

「你知吾知…好耐之前。呢座野…有一個女鬼…成日著係白色衫…但係…但…係…聽人講…佢係一個紅眼女鬼…

我唔知啊…我都係聽我啊姨講咖炸。

因為佢個樣唔令,所以好希望有男仔中意佢…

佢有一次…比男朋友玩…

但係果次,係佢既初戀。

果個男仔飛佢果陣,仲係度鬧佢樣衰果類既野…

佢太激動,自左殺。

跟住佢就整令佢背面,令人係後面睇覺得佢好令…

而佢…好中意係鎖時窿度望人…」

咁啊豪果陣…望個鎖時窿果陣。

果女得做緊乜野呢?

聰明既你地,我諗你地都會知道。

我都唔知打左咩 希望你地睇得明
我明白呢個故事爛 唔好笑我

QUOTE:

★ 51098252

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
細炮炮:) (Waiting.)
吹水神手
我愛SWC; <3-

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 410820
精華 0
積分 14878
帖子 7664
威望 0 點
I-See幣 44605 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 毛mo:}
閱讀權限 110
註冊 2008-4-7
註冊天數 5865
來自 ♥CWK
狀態 離線
  只顯示 細炮炮:) 的帖子
呀豪望個鎖時窿果陣個女鬼其實望緊佢?_?

若果可以多一分鐘靠你身旁

若果可以多一分鐘虔誠地愛我
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
釘爺爺
初級會員

會員編號 430031
精華 0
積分 495
帖子 131
威望 0 點
I-See幣 9496 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2009-1-30
註冊天數 5567
狀態 離線
  只顯示 釘爺爺 的帖子

QUOTE:
原帖由 小炮炮:D 於 2009-1-31 11:56 AM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
呀豪望個鎖時窿果陣個女鬼其實望緊佢?_?

都話我老婆最聰明 抵錫

QUOTE:

★ 51098252

頂部
{離.~恨
吹水學徒

會員編號 77231
精華 0
積分 3514
帖子 1498
威望 0 點
I-See幣 11138 錢
GAME幣 401 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-11-25
註冊天數 6729
狀態 離線
  只顯示 {離.~恨 的帖子
都幾恐怖喎.睇緊佢果陣其實佢睇緊佢

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...