加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [完] ***** 1 夜 戀 情 **** 有少少18+ [轉!]
載入中 ...
cherryyu83
初級會員

會員編號 376457
精華 0
積分 626
帖子 271
威望 0 點
I-See幣 10802 錢
GAME幣 265 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-10-2
註冊天數 6111
狀態 離線
  只顯示 cherryyu83 的帖子
結局啦  唔系一個happy ending  而系一個say ending  
suki同謙生左一個baby啊
「我 講 左 你 唔 好 嬲 喎 ? 」心 歎 左 一 啖 氣 先 。

「我 唔 嬲 , 你 快 D 講 我 知 啦 。」我 捉 到 阿 心 好 緊 。

「一 年 前 , 我 成 日 見 到 謙 佢 入 醫 院 , 咁 你 都 知 我 身 子 差 要 成 日 入 去 嫁 啦 …
 咁 我 跟 住 謙 , 我 係 門 口 聽 到 謙 佢 同 佢 個 醫 生 講 仲 有 幾 多 年 命 , 我 聽 到
 個 醫 生 講 謙 佢 , 佢 有 肺 癌 , 其 實 都 已 經 係 末 期 果 隻 嫁 啦 , 果 陣 謙 佢 同
 同 你 求 婚 , 我 係 知 道 因 為 呢 件 事 佢 先 會 咁 做 , 佢 有 幾 多 年 命 好 似 , 好
 似 只 係 年 半 嫁 咋 。」心 喊 住 咁 講 。

「咩 話 , 咁 大 年 事 仲 咩 唔 同 我 講 。」我 好 激 動 咁 講 。

「咪 係 囉 , 心 呀 , 呢 D 事 你 一 定 要 同 SUKI 佢 講 嫁 嘛 。」佳 哥 講 。

「我 都 唔 想 嫁 , 係 謙 佢 , 佢 叫 我 唔 好 講 。 佢 知 我 係 出 面 聽 緊 。」心 DUM 低 頭 。

「唔 好 講 住 啦 , 我 地 快 D 去 醫 院 啦 。」瀅 瀅 好 緊 張 講 左 一 句 , 全 部 人 即 刻 去 左 醫 院 。

[ 醫 院 ]
「請 問 邊 位 係 張 梓 謙 既 家 人 。」醫 生 講 。

「我 係 佢 表 姐 ( 女 朋 友 ) 。」我 同 JOEY 同 一 時 間 講 。

「咁 你 地 2 個 入 去 睇 一 睇 佢 啦 。」醫 生 講 完 , 面 色 沉 左 一 沉 就 走 左 啦 。

「老 公 , 你 仲 乜 咁 大 件 事 你 都 唔 同 我 講 呀 。」我 攬 住 謙 係 到 喊 。

「老 婆 , 我 唔 想 你 擔 心 我 呀 你 明 唔 明 呀 。」謙 佢 摸 下 我 個 頭 。

「但 你 依 家 咁 樣 咪 搞 到 SUKI 佢 仲 擔 心 你 。 」JOEY 講 。

「對 唔 住 呀 表 姐 , 麻 煩 你 好 好 幫 我 照 顧 SUKI 佢 丫 , 我 知 我 自 己 差 唔 多 嫁 啦 。」

「我 唔 比 你 咁 樣 講 野 呀 , 你 知 唔 知 呀 , 我 , 我 有 左 你 BB 呀 。」我 崩 潰 啦 。

「真 既 ? 你 真 係 有 左 我 BB ? 」謙 好 開 心 咁 講 。

「嗯 … 你 唔 可 以 放 低 我 2 母 子 嫁 , 你 你 你 一 定 要 好 返 。」我 攬 住 謙 。

「老 婆 , 如 果 我 依 家 問 多 你 一 次 可 唔 可 以 嫁 比 我 , 你 會 唔 會 應 承 我 。」謙 望 住 我 。

「我 會 , 我 呢 一 生 呢 一 世 都 係 你 老 婆 。」我 喊 住 講 。

「表 姐 , 麻 煩 你 幫 我 叫 李 律 師 入 黎 丫 , 我 估 到 我 隨 時 會 死 , 所 以 … 」謙 停 左 口 。

「嗯 … 」JOEY 帶 住 悲 傷 叫 左 個 律 師 入 黎 。

之 後 個 律 師 講 左 一 大 輪 野 , 我 同 謙 同 時 講 出 「我 願 意 」為 大 家 帶 上 介 子 係 無 名 子 上 名 , 當 完 成 左 呢 個 動 作 , 謙 佢 錫 左 我 一 啖 就 離 我 而 去 啦 。所 有 朋 友 們 都 第 1 時 間 入 晒 黎 , 個 個 都 帶 住 悲 傷 。
1 年 後 … 我 為 謙 佢 生 左 個 BB , 佢 叫 做 張 繼 揚 。個 個 都 好 愛 錫 佢 , 每 逢 星 期 一 我 都 會 帶 住 繼 揚 佢 去 謙 個 墳 墓 到 , 估 唔 到 , 我 同 謙 結 婚 既 第 1 日 就 係 我 地 最 後 一 日 相 處 既 時 間 。
諗 番 起 當 時 好 多 好 多 既 野 , 同 謙 第 1 次 相 遇 , 第 1 次 既 KISS , 第 1 次 既 分 手 。諗 諗 下 淚 落 左 係 繼 揚 既 面 到 , 而 繼 揚 佢 好 似 謙 咁 樣 , 用 隻 手 仔 幫 我 整 走 D 眼 淚 。

~THE END~

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
I-See幣 14379 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-1-27
註冊天數 6360
狀態 離線
  只顯示 kayanstar 的帖子
喊....點解唔係happy  end?
開開心心咁完左咪好囉........
好慘//.\\

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
ka49
初級會員

會員編號 344700
精華 0
積分 468
帖子 145
威望 0 點
I-See幣 12882 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-10
註冊天數 6195
狀態 離線
  只顯示 ka49 的帖子
嗚...好可憐呀..
咁就死左la..

頂部
×°酷愛♀欣
認證會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 367540
精華 0
積分 2193
帖子 851
威望 0 點
I-See幣 14954 錢
GAME幣 282 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-9-8
註冊天數 6135
來自 我媽媽的肚子v33v
狀態 離線
鳴鳴..好慘呀!!

我喊左出黎呀!!T.T

頂部
戰颯
初級會員

會員編號 397823
精華 0
積分 332
帖子 107
威望 0 點
I-See幣 10950 錢
GAME幣 535 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-1-1
註冊天數 6021
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 戰颯 的帖子
作的真好!欽佩欽佩!

請大家看完貼記得回貼,這是很BASIC的禮貌
頂部
{凍粉〕
嬰兒上路

會員編號 378950
精華 0
積分 290
帖子 54
威望 0 點
I-See幣 11252 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-10-13
註冊天數 6100
來自 h.k
狀態 離線
  只顯示 {凍粉〕 的帖子
唉...好慘呀t^t
我10卜你下次作d故仔係HAPPY ENDING啦!!
(估唔到真係SAD ENDING-.-)

×╳ 心痛感覺 ▂﹎永存在禾滴心中||*.〃

頂部
愛真是痛苦的嗎
初生嬰兒

會員編號 397863
精華 0
積分 220
帖子 9
威望 0 點
I-See幣 11041 錢
GAME幣 96 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-1-1
註冊天數 6020
來自 hong kong
狀態 離線

本帖最近評分記錄
ffu;)   2008-3-19 10:48 PM  代幣  -5   惡意灌水

冇野say
頂部
愛真是痛苦的嗎
初生嬰兒

會員編號 397863
精華 0
積分 220
帖子 9
威望 0 點
GAME幣 96 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-1-1
註冊天數 6020
狀態 離線

warning; 呃帖

冇野say
頂部
愛真是痛苦的嗎
初生嬰兒

會員編號 397863
精華 0
積分 220
帖子 9
威望 0 點
GAME幣 96 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-1-1
註冊天數 6020
狀態 離線
十卜十卜

warning; 呃帖

冇野say
頂部
laisze
吹水學徒
我勁愛呀嬌同農夫~*

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 327324
精華 0
積分 4877
帖子 1776
威望 0 點
I-See幣 16599 錢
GAME幣 1007 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 ~KennedyWong~
閱讀權限 90
註冊 2007-6-1
註冊天數 6234
來自 攝影發燒友團
狀態 離線
  只顯示 laisze 的帖子
我覺得好慘呀~suki冇個老公~
佢老公咁快就死左~
而繼揚一眼都未見過爸爸,爸爸就走左...
`繼揚好慘~
suki都好慘~要一個人照顧個仔...
我知suki日日都好掛佢老公~
雖然佢老公唔係佢身邊~
有繼揚支持suki一定生活得好快樂

本帖最近評分記錄
ffu;)   2008-3-19 10:50 PM  代幣  +1   認真回覆;

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...