加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 爛gag大全---冷笑話系列<<一定睇到你o晒咀!
載入中 ...
你我他
高級會員

會員編號 341051
精華 0
積分 2430
帖子 769
威望 0 點
I-See幣 16777 錢
GAME幣 108 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-7-2
註冊天數 6289
來自 霍格華茲魔法與巫術學校
狀態 離線
  閱讀全部
爛gag大全---冷笑話系列<<一定睇到你o晒咀!

王子與公主
王子吻了公主,王子變了冬菇,公主變了雲腿,他們從此係煲仔入面,過住好焗既生活 。

小明做作業
小明自己做暑期作業,第二日,佢死左。因為自作業,不可活。

文商人
A,B :我地都係文商人。
c  :我係威尼斯商人。

啤咩呀啤
我:佢做咩啤住我地?
佢:因為佢係熊仁。

0係邊
A:我地而家0係邊?
B:北京。
A:我地唔係去東京0既咩?
A:指南針壞0左掛...

0分
左:我0分添...
右:咦!我又0分喎!一齊坐又0分,會唔會比人話作弊架?
左:係喎...我地錯埋d題一樣既...

蚯蚓家族
禮拜天放假,蚯蚓兒子閒著沒事,就把自己切成兩段,對打羽毛球去;
蚯蚓媽媽看到,就把自己切成四段自個兒打麻將去。
無聊爸爸受到兒子與老婆的啟發刺激,卻把自己剁碎在砧板上奄奄一息了...
蚯蚓媽媽聞訊趕來,驚訝又傷心地說:「老公,你這是幹嘛呀!」
蚯蚓爸爸虛弱地說:「我...想...想...踢場足球...」

America
America(美國)這個字的由來:
哥倫布有一次出海,佢d水手見到一片新大陸,就大嗌: 「呀!咩0黎0架?」
所以個片大陸就叫做a me ri ca。

動物的進化
長頸鹿條頸咁長係因為佢要食樹上既草,
越食越高,條頸越伸越長。
咁猩猩個鼻哥窿點解會咁大?
因為佢D手指好粗。

你叫甚麼名字
小明很調皮,跑到鄰居家的草莓園偷吃草莓,結果被發現了。
鄰居阿姨問:「你叫甚麼名字?我要告訴你的家長!」
小明神情自若地說:「不用了!我的爸爸媽媽都知道我叫什麼名字。」

叫爸爸
有一日,小明家門外來了個男人,媽媽去了和那男人談了一會兒話,
然後說:「叫爸爸呀。」
小明猶疑,媽媽見狀,再叫道:「叫爸爸呀。」
小明不明白,媽媽有點發怒了:「叫爸爸呀。」
小明想哭了,媽媽大叫:「到房間叫爸爸過來呀!哭個什麼!」

醫生與病人(1)
有一天,有一個人出車禍了,他就跑去找醫生。
醫生幫他看完之後,就對他說:
「你的脖子骨頭脫臼,你暫時不能動脖子,否則你會死。」
那人就點頭,結果他就他就死了。

醫生與病人(2)
病人:我近來很不正常,吃什麼拉什麼, 吃黃瓜拉黃瓜,
吃西瓜拉西瓜,怎樣才能恢復正常呢?
醫生:你只能吃屎了。

白頭髮
A:哎呀,今晚要染髮啦,勁多白頭髮。
B:染咩色?
A:白色。

轉口味
小明有部機械人,當小明屋企人食飯既時候,機械人向旁邊食3A電芯。
機械人見到小明d野食好多好靚好好味,但係自己食左又會壞機,一直都好唔開心。
小明發現左機械人唔開心,問佢咩事,機械人就講哂俾佢聽,
話成日食3A電芯好悶,好羡慕佢地。
小明諗左陣,好開心好開心咁同機械人講:「我聽日買2A電俾你食丫^^」

《清明》的由來
杜牧清明節果日去柴灣華人永遠墳場掃墓,
掃完墓就諗住去酒樓食野,
點知柴灣無酒家喎,
剛剛黎左個牧童,佢就問:「細路,請問邊度有酒家呀?」,
牧童就指向遠方答佢:「呢,杏花村果邊大把呀!你行過一個地鐵站就係啦!」
杜牧心感點解柴灣無酒家,要行去杏花村,所以就作了千古名誦《清明》。

壞學生
有一個壞學生,佢抄功課抄左一個鐘,但係自己做既話明明可以半個鐘做完。
咁有人就問佢啦:「點解你唔自己做呀。」
佢就答:「我壞學生黎架嘛。」

hahah~
好凍...

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
你我他
高級會員

會員編號 341051
精華 0
積分 2430
帖子 769
威望 0 點
GAME幣 108 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-7-2
註冊天數 6289
狀態 離線
  閱讀全部
真係好無聊...  =_="

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
你我他
高級會員

會員編號 341051
精華 0
積分 2430
帖子 769
威望 0 點
GAME幣 108 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-7-2
註冊天數 6289
狀態 離線
  閱讀全部
真係名乎其實既爛gag

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...